zaterdag 21 augustus 2010

timoteegras


1 opmerking:

  1. Hoi Carla,

    Zoals beloofd het recept voor de dennentopjesgelei.

    Met vrgr,

    Roel van Kollem

    Dennentopjesgelei

    Recept van Paul Doucet:

    400 gr Douglasspar topjes
    400 gr suiker
    1 zakje LM pectine

    Hak de spruiten grof. Doe ze in een pan en overgiet ze met net voldoende kokend water. Breng het mengsel weer aan de kook en haal het dan van het vuur. Giet af door een vergiet en vang het kookvocht op.
    Overgiet de suiker met 100 ml van het kookvocht. Roer even en meng dan de spruiten er doorheen. Zet een nacht weg.
    Laat het gevormde sap door een doek uitlekken en wring de spruiten stevig uit.
    Doe de spruiten terug in de pan en overgiet met een ½ liter kookvocht. Breng aan de kook en laat een uur trekken. Hierna zeven en de spruiten zoveel mogelijk uitwringen.
    Neem 200 ml van het afgekoelde sap en strooi, al roerend, door een droge zeef de pectine er bij. Doe al het vocht in een pan na het aangelengd te hebben tot 900 ml. Breng eventueel op smaak met citroen. Breng aan de kook en laat 2 minuutjes doorkoken. Direct in potjes doen.

    (Volgend jaar vereenvoudigen? : Stap 1 overgieten met kokend water en laten staan. Dan siroop maken en siroop kokend over dennentopjes en laten staan. Wat kookvocht achter houden. Dennentopjes uitwringen. Achtergehouden kookvocht gebruiken om dennentopjes nog eenmaal op te koken.)

    BeantwoordenVerwijderen